Spring naar hoofd-inhoud

Voedingsbeleid

Kinderen die goed in hun vel zitten, presteren beter. Daarom besteden we op De Twijn de nodige aandacht aan een gezonde leefomgeving en een gezonde leefstijl. Dit doen we o.a. door het realiseren van een gezond binnenklimaat, het aanleggen van een groene speel- en leeromgeving en het inroosteren van extra tijd voor lichaamsbeweging. Daarnaast hebben we ook voortdurend aandacht voor het pedagogisch klimaat en de veiligheid op onze school.

Als gevolg van verkeerde eetgewoonten en te weinig beweging, wordt door de GGD tijdens de periodieke controles van basisschoolleerlingen geconstateerd dat het aantal kinderen met overgewicht toeneemt. Dit zien we ook bij ons op school terug.

Overgewicht op jonge leeftijd kan grote gevolgen hebben voor nu en later. Denk aan pesten, minderwaardigheidsgevoel, niet goed kunnen meekomen met sport of bewegingsactiviteiten. Daarnaast zijn er nog de gezondheidsrisico’s op latere leeftijd zoals diabetes, hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk.

Omdat kinderen een groot deel van de week op school en/of de opvang doorbrengen, is onze omgeving uitermate geschikt om overgewicht preventief aan te pakken. Dat doen we samen met de ouders/verzorgers, maar vooral met onze leerlingen. Het voedingsbeleid van IKC De Twijn is in het schooljaar 2018-2019 door de MR en onze leerlingenraad geakkoordeerd en vastgesteld.

Klik hier om de notitie voedingsbeleid te openen.